Elektrisch rijden in tijden van Corona
Het lijkt vreemd om vandaag over de toekomst van elektrisch rijden te praten terwijl er een alles veranderende crisis heerst. Onze maatschappij wordt hierdoor vermoedelijk dieper geraakt dan we nu kunnen inschatten. Het leven zal nooit meer zijn als tevoren. Ook onze passie om elektrisch rijden te promoten en door iedereen te laten ervaren wordt op de proef gesteld. Hoe gaan we dat morgen doen? Ongetwijfeld beleven we dat straks op een andere manier.
Foto door Nomad Bikers op Unsplash
EEN PAUZEKNOP DIE INSPIREERT
Het indrukken van de pauzeknop heeft gevolgen die tot nadenken stemmen, maar het geeft ook inspiratie. En dat geldt voor iedereen, in alle sectoren.
Het zijn ongeziene beelden, de pieken van de Himalaya die plotseling zichtbaar worden, steden die ontdaan worden van hun smog laag en de lucht die blauwer kleurt dan ooit. Hoeveel invloed we als maatschappij hebben op onze leefwereld en het klimaat wordt aangetoond door de sterk verminderde uitstoot afkomstig van verkeer en industriële activiteit.
We leren thuiswerken en online vergaderen. En afwegen of we ons nu wel of niet moeten verplaatsen. Wat is essentieel en wat niet? Dit soort afwegingen zullen we in de toekomst steeds meer moeten maken.
Foto door Wendy De Pooter
Het voelt aan alsof de natuur ons terecht wijst. Aan ons als maatschappij om met dat signaal slim en duurzaam om te gaan.
“ELEKTRISCH RIJDEN DRAAGT POSITIEF BIJ AAN EEN DUURZAME MANIER VAN LEVEN!”
Dat we zuinig moeten omgaan met onze natuurlijke rijkdommen is al langer een logische gedachte als er over duurzaamheid wordt gesproken. Het ontbreekt vaak aan de juiste informatie om dat in je eigen leven te realiseren en dus gebeurt het niet of te weinig. Na deze crisis zal het vraagstuk omtrent duurzaamheid nog sterker worden.
ELEKTRISCH RIJDEN, HET DUURZAME ALTERNATIEF
Elektrisch rijden draagt maximaal bij aan het duurzaam omgaan met brandstof en grondstoffen. En dat voornamelijk om de volgende drie redenen:
Een elektrische wagen verbruikt 3 tot 5 maal minder energie om dezelfde verplaatsing te maken dan een wagen met verbrandingsmotor. Immers, een verbrandingsmotor gebruikt drie kwart van zijn brandstof niet nuttig. Maximale winst!
Een elektrisch voertuig is veel minder onderhevig aan slijtage en heeft daarom een langere levensduur. Zelfs wanneer de batterij ‘versleten’ is, kan ze nog gemakkelijk in andere toepassingen zoals energieopslag gebruikt worden waardoor de levensduur kan uitgebreid worden tot wel 15 jaar. En de auto zelf? Die kan op termijn zelfs een upgrade krijgen bij een batterijwissel. Maximale winst!
Autodelen is een goede manier om minder wagens op de weg te krijgen, zeker in drukke gebieden zoals Vlaanderen. Doe je dat elektrisch, dan heb je dubbele winst. De elektrische deelauto vervangt een aantal voertuigen én je gebruikt veel minder energie. Maximale winst!
Als kers op de taart kunnen we de energie die nodig is om de verandering naar elektrisch rijden “aan te drijven” lokaal produceren zonder afhankelijkheid van fossiele brandstof.
“ELEKTRISCH RIJDEN MOET HAALBAAR ZIJN VOOR IEDEREEN !”
Als we de omslag naar massaal elektrisch rijden willen realiseren, dan zal ook de prijs moeten volgen. En daar zit het échte werk. Wij blijven hard werken om straks na deze crisis elektrisch rijden haalbaar te maken voor iedereen!
Blijf ons in de komende maanden volgen.