Subsidiereglement elektrische deelwagens Gent aangepast

Subsidiereglement elektrische deelwagens Gent aangepast

Sinds 2016 geeft de Stad Gent een subsidie voor elektrische of aardgaswagens die worden gedeeld. Zo werden er op 3 jaar tijd 41 deelwagens gesubsidieerd voor een totaalbedrag van 212.000 euro. Nog eens 21 aanvragen – goed voor een bedrag van 120.000 euro – staan in de wachtrij voor goedkeuring.

Omwille van een groot aantal aanvragen eind 2019 botst de stad budgettair op haar limieten. Daarom heeft het college beslist om zolang het huidige subsidiereglement geldt (tot eind 2020) budgettair wat extra ruimte te creëren en het mogelijk te maken bijkomende aanvragen te behandelen.

Vanaf 1 maart 2020, na de goedkeuring door de gemeenteraad, zal het dus weer mogelijk zijn om nieuwe aanvragen in te dienen. De voorwaarden zijn echter licht gewijzigd:

Enkel elektrische deelwagens krijgen nog een subsidie. CNG wordt niet langer ondersteund.
Het subsidiebedrag wordt ook aangepast aan de catalogusprijs en bedraagt nu nog maximaal 4500 euro voor wagens die minder dan 31.000 euro kosten. Wagens die duurder zijn krijgen minder subsidie.
Het verschil in subsidiebedrag tussen particulieren enerzijds en erkende autodeelorganisaties & vzw’s anderzijds verdwijnt.
Per erkende autodeelorganisatie kunnen slechts 5 wagens per jaar gesubsidieerd worden en zolang het budget toereikend is.
Graag willen we ook nog eens wijzen op de voorwaarde dat het verplicht is om vóór de aankoop van de wagen met de Dienst Milieu en Klimaat een afspraak te maken.

bron autodelen.net

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »